FILOSOFIA

Mitä jos tekisit asiat hieman toisin. Mitä jos asettaisit elämäsi etusijalle. Et rakentaisikaan elämää esimerkiksi uran mukaisesti, vaan alkaisit rakentaa uraa elämäsi mukaisesti. Alkaisit syödä hyvin ja liikkua aktiivisesti. Tekisit asioita, joita haluat tehdä. Asettaisit fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvointisi etusijalle. Sinun hyvinvointisi on tärkeää myös lähimmäisellesi.



"Ottaisit otteen ruorista joka ohjaa sinun laivaasi."


- Aarne & Ari


tiistai 15. kesäkuuta 2010

Ja korvaaminen tapahtuu, kuin itsestään


Mielestäni viimeinen askel Olli Postin kehittämässä metodissa on kaikista helpoin. Kun olet panostanut laatuun kaikessa syömisessäsi ja olet ottanut uusia hyviä asioita ruokavalioosi, kuten Superfoodit ja vihersmoothiet, niin olet jo automaattisesti luopunut jostain vanhoista tavoistasi. Niin yksinkertaista se on.

Olet jo varmaan alkanut huomata positiivisia muutoksia jaksamisessasi ja painossasi. Ja, jos et ole niin elä lannistu, vaan jatka yrittämistä. En ole kuullut kenenkään luopuneen viherpirtelöistään kerran niiden juomisen aloitettuaan. Itsestäni tuntuisi lähellä typerältä palata siihen vanhaan turvonneeseen ja väsyneeseen olotilaan, kun sen tilalle voin valita terveemmän, pirteämmän ja vahvemman minän.

Voisin seuraavaksi kertoa millainen on tyypillinen päivän ruokavalioni

- Herättyäni juon heti ison lasin vettä, jossa on: Msm:mää, hyvää suolaa, phytoplanktonia ja veden kanssa otan d-vitamiinini kapselin ja Omega kolmosen.
- Noin vartti veden juonnin jälkeen juon aamupalaksi vihersmoothien
- Ennen lounasta juon laadukasta teetä tai kahvia ja syön hedelmiä tai laadukasta suklaata
- Lounaani on usein, joku salaatti + runsaasti oliiviöljyä (tai vastaavista jotain lihaa ja salaattia) tai saatan korvata salaatin viherpirtelöllä
- Ennen päivällistä juon usein laadukasta kahvia ja syön hedelmiä tai laadukasta suklaata. Saatanpa toisinaan syödä leipääkin välipalaksi, mutta silloin kiinnitän huomiota leivän laatuun.
- Päivällinen on yleensä salaatti tai pirtelö
- Iltapalat menevät yleensä ihan fiiliksen mukaan ja mitä kaapista sattuu löytymän ;D
- Tämän lisäksi käyn jääkaapilla napsimassa lihaa, juustoja, suklaata, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai jotain muuta hyvyyttä pitkin päivää, koska pidän syömisestä ;D

Tuo on aika ideaali päivän ravintokoostumus. Aina ei todellakaan meno noin, mutta suurimmaksi osaksi se menee juuri noin. Kun pysyn suurimman osan ajasta oikeassa kurssissa, niin homma toimii hyvin. Jos joskus tuntuu siltä, että nyt on saatava esimerkiksi hampurilainen, niin silloin syön sen, vailla omantunnon tuskia. Mutta totuuden nimissä on sanottava se, että harvoin ”roskaruokaa”, edes tekee mieli. Parasta tällaisessa ruokailutavassa on vapaus ja se, että tulee syötyä juuri sellaista ruokaa mitä keho tarvitsee. Opi siis kuuntelemaan kehoasi.

Pikku muistutuksena, sellaisina päivinä, kun tiedän nauttivani alkoholia, syön aikalailla ”tavallista” ruokaa. Tämä siitä syystä, että kehoni ei olisi ketoositilassa. Eli muista nauttia runsaasti hiilihydraatteja sellaisina päivinä, kun päätät ryypätä.

Tee ruokavaliostasi juuri itsellesi sopiva. Olemme yksilöitä, mikä toimii minulle, ei välttämättä toimi sinulle. Lähde tutkimusmatkalle omaan kehoosi ja löydä juuri sinulle parhaiten sopivat raaka-aineet ja tottumukset.

”…saavuimme satamaan. Vihdoinkin kotona…”

Kapteenin lokikirja 15.6.2010

- Raaka-Arska

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti