FILOSOFIA

Mitä jos tekisit asiat hieman toisin. Mitä jos asettaisit elämäsi etusijalle. Et rakentaisikaan elämää esimerkiksi uran mukaisesti, vaan alkaisit rakentaa uraa elämäsi mukaisesti. Alkaisit syödä hyvin ja liikkua aktiivisesti. Tekisit asioita, joita haluat tehdä. Asettaisit fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvointisi etusijalle. Sinun hyvinvointisi on tärkeää myös lähimmäisellesi.



"Ottaisit otteen ruorista joka ohjaa sinun laivaasi."


- Aarne & Ari


tiistai 15. kesäkuuta 2010

Painoa harteilla


Jokainen tietää, että ylipaino on terveydelle haitallista. Usein myös kuulee kuinka ihmiset haluaisivat laihtua, mutta samassa lauseessa valittavat kuinka vaikeaa se on. Hyvät ystävät, laihtumiseen ei ole mitään taikakeinoa, tai no on, mutta tuskin kukaan haluaa heti kättelyssä kävellä kirurgin pakeille. Painonhallinta on yksinkertaisimpia asioita, joita ihminen voi tehdä. Siihen on helppo sääntö: Syö vähemmän mitä kulutat. Tämä ei todellakaan tarkoita sitä, että dietillä ollessa pitäisi nähdä nälkää. Nälkäänhän voi syödä vaikka porkkanoita tai salaatteja. Tuohon tietysti kannattaa lisätä se paljon puhuttu liikunta. Salaateissa muista se kastike. Älä osta niitä kaupan valmiskastikkeita, niissä on monesti ihmiselle haitallisia lisäaineita ja huonoja rasvoja. Oman terveellisen kastikkeen loihdit helposti vaikka oliivi- tai rypsiöljystä. Tuossa pari vinkkiä laihduttamisesta www.laihdutusvinkit.fi Noista vinkeistä löytyy monelle "yllättäviä" juttuja. Esimerkiksi mehut. Kaupan mehuissa on lisättyä sokeria ja saattaa olla myös lisäaineita, varsinkin jos valkkaat mehun jostain muualta, kuin kylmiöstä. Minusta on ainakin vähän epäilyttävää, jos avattu mehu säilyy huoneenlämmössä pitkiä aikoja. Saattaapa olla, että siinä on muutakin, kuin hedelmäsokeria. Ei ole sama millaista juicea sinne kurkkuun kaataa. Mummon kotimehut ovatkin yllätys yllätys, aika terveellisiä. Kannattaa katsoa Varoitus tästä saattaa tulla hyvä olo 15.6.2010

Sitten se liikunta. Syö vähemmän kuin kulutat. No se liikunta on sitä kuluttamista. Liikuntaa kannatta harrastaa, niin sitä hyöty-, kuin tavallistakin liikuntaa. Helppohan se on tänne kirjoittaa, mutta rupea vaikka kaverin kanssa lenkkeilemään tai kävelemään tai ihan mitä vaan kunhan liikut. Kaverin kanssa liikkuessa, siihen tulee sellainen "positiivinen" painostus. Ei kehtaa jättää lähtemättä, jos kaveri lähtee. Tosin tilanne voi olla toisinpäinkin, kun kaveri ei lähde, niin minäkin skippaan. Mutta omasta kokemuksesta voin sanoa, että tuollainen "kaveri treeni", tulee yleensä toteutettua. Siinäpähän samalla kehität sosiaalisia suhteita.

Mietitäänpä sitten ihan vakavasti. Tuossa yhteiskunnallista näkökulmaa. NÄKÖKULMA ja tuossa haittoja yksilölle. YLIPAINO JA YKSILÖ Nyt hyvät ystävät tämän tekstin tarkoitus ei ole syyllistää. Tarkoitus on jeesata.

Kannattaa katsoa aiemmat tekstit, kuten Hedelmiä, vihanneksia ja marjoja, sekä Kuinka päästä alkuun.

Kapteenin loki
15.6.2010 21.23


"...laskekaa ankkuri!"

Reipas Arska

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti