FILOSOFIA

Mitä jos tekisit asiat hieman toisin. Mitä jos asettaisit elämäsi etusijalle. Et rakentaisikaan elämää esimerkiksi uran mukaisesti, vaan alkaisit rakentaa uraa elämäsi mukaisesti. Alkaisit syödä hyvin ja liikkua aktiivisesti. Tekisit asioita, joita haluat tehdä. Asettaisit fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvointisi etusijalle. Sinun hyvinvointisi on tärkeää myös lähimmäisellesi.



"Ottaisit otteen ruorista joka ohjaa sinun laivaasi."


- Aarne & Ari


perjantai 18. kesäkuuta 2010

Osta Blenderi!


Niin osta blenderi, ellet sitten satu jo olemaan kyseisen laitteen onnellinen omistaja. Miksi blenderi? Mitä hyötyä siitä on?

Tämä postaus käsittelee blendereiden tärkeyttä osana uudenlaista ruokavaliota. Kirjoitin aikaisemmassa postauksessa, että uusien hyvien asioiden lisääminen kannattaa aloittaa Superfoodeista ja vihersmoothieista. Juuri noiden viherpirtelöiden onnistuminen takia, hyvä blenderi on melkein elinehto.

Itse käytän blenderiä päivittäin ja olen jo yhden blenderin kerinnyt käyttää loppuun. Siksi suosittelenkin, että sijoittaisit uuteen blenderiisi, sillä päivittäiselle käytölle ei jää hirveästi hintaa, jos olet yhtä ahkera käyttäjä kuin minä. Ja laadukkaalla blenderillä ja sen oikeaoppisella käytöllä voit varmistua siitä, että saat nauttia sen käytöstä useita vuosia. Ja ne ohjeet kannattaa todellakin lukea ja noudattaa niitä, etenkin sitä että kuinka kauan maksimissaan saa yhdellä kerralla myllyttää. Itse en juuri tuota sääntöä noudattanut ja nyt on yksi uskollinen blenderi nukkumassa ikuista unta.

Laadun lisäksi kannattaa panostaa siihen, että uusi koneesi on varustettu tarpeeksi tilavalla kannulla. Itselläni on puolitoistalitrainen kannu ja olen huomannut käteväksi useistakin syistä. Ensinnäkin voin tehdä kerralla enemmän, näin säästän kallisarvoista aikaani päivän muihin toimiin. Ja toiseksi isompaan kannuun mahtuu enemmän eri aineksia, joten voit varioida pirtelöjäsi huomattavasti paremmin, kuin pienellä kannulla voisit.

Lisäksi blendereissä on se etu verrattuna siihen, että syötit tuotteet sellaisenaan, että pirtelömäisessä muodossa ruokasi on ruuansulatuksellesi kevyempi ja energiaa riittää ruokailun jälkeen muuhunkin, kuin sen sulattamiseen. Lisäksi terien pilkkoessa raaka-aineita pienemmäksi, vapautuu esimerkiksi salaatin soluissa olevat ravinteet paremmin käyttöösi. Näin saat paremman hyödyn syömästäsi ruuasta.

Ja muista, että et juo pirtelöäsi yhdellä kulauksella alas, vaan juot sen hitaasti pureskellen ja nautiskellen. Viherpirtelön pureskeleminen on tärkeää, koska silloin suusi tuottaa sylkeä, joka auttaa ruokaa sulamaan vieläkin paremmin vatsassasi.

Hintaa ei kannata hirveästi tuijottaa, sillä kyllä laadulla on tapana maksaa itsensä takaisin.

”…nostakaa ankkuri…”

Kapteenin lokikirja 18.6.2010

- Raaka-Arska

1 kommentti:

  1. Hei! Etsiskelen juuri tietoja hyvistä blendereistä ja törmäsin tällä metsästysretkelläni blogiisi.Voinko tiedustella millainen sinulla on? Itse olen ajatellut VItamix 5200 tai Vita-mix Vita-prep 3 hankkimista..Sattuisiko sinun pöydältäsi löytymään kenties jompikumpi noista?En nimittäin oikein tiedä kumpi olisi parempi, vai ehkäpä jokin aivan muu! Voi tätä blenderiviidakkoa!Kokemuksia kaipailisin:)
    -Anna-

    VastaaPoista