FILOSOFIA

Mitä jos tekisit asiat hieman toisin. Mitä jos asettaisit elämäsi etusijalle. Et rakentaisikaan elämää esimerkiksi uran mukaisesti, vaan alkaisit rakentaa uraa elämäsi mukaisesti. Alkaisit syödä hyvin ja liikkua aktiivisesti. Tekisit asioita, joita haluat tehdä. Asettaisit fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvointisi etusijalle. Sinun hyvinvointisi on tärkeää myös lähimmäisellesi.



"Ottaisit otteen ruorista joka ohjaa sinun laivaasi."


- Aarne & Ari


sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Ympäristön painostus



Kuten kaikessa erilaisessa, samoin ravinnossa on vaikea saada ympäristön hyväksyntää. Tilanne on monesti se, että valtaosa ympärilläsi olevista ihmisistä syö sitä perinteistä(lisäaine) ravintoa. Kun sinä menet ja sanot, että minä soseutin eilen luomu mansikat ja salaatinlehdet jälkkäriksi, niin johan alkaa ohmit vastusmittarissa kasvamaan. Yleensä ihmisillä on luontainen resistanssi kaikkea uuttaa kohtaan. Sama pätee ravinnossa. Jostain ihmeen syystä ei haluta hyväksyä sitä tosi asiaa, että tuo "ituhippi" saattaa hyvinkin olla oikeassa. Eihän sitä voi myöntää, koska samalla toteaisi, omien ruokailutottumuksien olevan ainakin osittain huonoja ja jotenkin muutenkin sitä pelkää tehdä erilaisia juttuja. Kokeile vaikka, sano jossain, että "onpa nuo hybridiautot hieno keksintö", joku alkaa todennäköisesti kertomaan, kuinka kalliita ne ovat ja hankalia ja kaikkea. Tai meneppä sanomaan, että tänään syömme kalaa ja pelkkää salaattia. Melko varmasti joku kysyy, että missä on riisi tai perunat. Siihen kun yritä perustella, "ei me oikeestaan pelkässä konttorissa istumiseen tarvita niitä", niin saat saman efektin. Muistakaa hiilareita on monenlaisia ja ne eivät ole kaikki pahasta, mutta turha niitä on tankkailla, jos niitä ei kuluta.

Jos itse innostut terveestä elämästä ja erilaisesta ravinnosta, helpoin tapa levittää sanomaa on hyvät ystävät. Tee kavereille green smoothie tai vastaava ja pyydä maistamaan. Elä oman periaatteesi mukaan, kyllä nykymaailmassa pienellä vihjailulla selviää ja kun ensimmäisen kalan saa koukkuun, niin kohta omat kaverisi syövätkin jo terveellisemmin. Kannattaa tosin maistaa ja testa sitä smoothieta, ettet peloittele niitä kavereita ranskalaisten ja makkaraperunoiden piiriin :) . Samahan pätee sitten liikuntaa. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että erilaiset leikkimieliset kamppailu tapahtumat vetävät poikaporukkaa painimaan ja lyömään, kuin magneetti. Muutenkin kannattaa mainostaa kahvakuulia ja muita vaihtoehto liikuntamalleja. Voi nimittäin olla, että joku frendisi vihaa salilla käyntiä, mutta ihastuu kahvakuuliin sen saman tien ja oho teit hyvän teon, sait kaverisi liikkumaan.

Yhdestä asiasta voit olla varma. Kun kahvihuoneessa esität idean, jossa suosit marjoja, salaatteja ja luomu kaakaota, niin aivan varmasti joku porukasta purskauttaaa kahvit liinalle. Mutta kyllä ne kokemuksen kautta ymmärtää, että ei se nyt ihan palturia puhu. Meillä on se idea tässä blogissa, että ei tyrkytetä. Siksi näin, että tyrkyttäminen voi herättää lapsellisen pakko vastustuksen. Eikä muutenkaan haluta tyrkyttää. Jos aihe ei kiinnosta se on ok. Mutta jos kiinnostaa niin hyvä.

..."paarpuuriin!".

Reipas Arska

2 kommenttia:

  1. Tuuhan foorumille!
    http://foodit.fi/
    Ja jos tykkäät menosta, huomenna saa alkaa mainostaa!
    Päästään vihdoin kaikki tapaamaan - tuon kautta myös offlinessa.

    VastaaPoista
  2. Siellä ollaan. Mukavan näkösia aiheita piisaa.

    VastaaPoista