FILOSOFIA

Mitä jos tekisit asiat hieman toisin. Mitä jos asettaisit elämäsi etusijalle. Et rakentaisikaan elämää esimerkiksi uran mukaisesti, vaan alkaisit rakentaa uraa elämäsi mukaisesti. Alkaisit syödä hyvin ja liikkua aktiivisesti. Tekisit asioita, joita haluat tehdä. Asettaisit fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvointisi etusijalle. Sinun hyvinvointisi on tärkeää myös lähimmäisellesi.



"Ottaisit otteen ruorista joka ohjaa sinun laivaasi."


- Aarne & Ari


tiistai 15. kesäkuuta 2010

Varoitus tästä saattaa tulla hyvä olo!


Toinen askel kokonaisvaltaisessa ruokavalioremontissa on uusien hyvien asioiden lisääminen. Moni mukaan luettuna allekirjoittanut on aloittanut lisäämisen juuri noista paljon puhutuista supperfoodeista. Ensi kosketus Supereihin tapahtui omalla kohdallani talvella 2008. Maistoin tuolloin ensi kertaa Gojimarjaa ja sillä tiellä ollaan vieläkin.

Suosittelen olemaan näissä asioissa ehdottoman ennakkoluuloton ja laatutietoinen. Ennakkoluuton siksi, että uskaltaisit kokeilla mahdollisimman paljon uusia makuja ja löytää niistä itselle juuri ne sopivat. Ja laatutietoinen siksi, että superfood brändillä myydään kaikenlaista huttua tänäpäivänä. Laitan tämän postauksen loppuun muutamia kauppoja minne itse keskitän superfood ostokseni.

Superfoodien ohella suosittelin aloittamaan lisäämällä muutaman vihersmoothien päivittäiseen ruokavalioosi. Mikä on vihersmoothie? Lyhyesti kerrottuna vihersmoothie on viherpirtelö missä on jotain vihreää (esim. salaattia), marjoja, banaania, jotain Supereita (esim. chiaa, macaa, gojia ja sekä spirulinaa), jotain yrttejä (esim. nokkosta), maustamiseen (esim. hunajaa tai agave siirappia), mahdollisesti inkivääriä ja pirtelön pohjana toimii vesi tai tee. Kaikki tuotteet blenderiin, puoli minuuttia ja juoma on valmis. Kuulostaa hieman oudolta yhdistelmältä, eikö totta.
No mikä on sitten moisen juoman funktio? Lyhyesti sanottuna idea on saada tuo salaattiosuus maistumaan hyvältä ja saada se juotua alas. Sillä pelkän salaattipirtelön juominen voisi jäädä monelta tekemättä. Tuon viheraineksen idea on ikään kuin puhdistaa kehoamme sisältä päin. Ja se sen tekeekin, trust me. Mutta tuossa juomassa on paljon muutakin. Samalla, kun juoman viheraines alkalisoi kehoamme sisältä päin, saamme myös kaikkia tärkeitä ravintoaineita systeemiimme. Olipa tavoitteesi laihtua, lisätä työtehoa, tai boostata kokonaisvaltaista terveyttäsi on vihersmoothie valintasi. Vaikka tuo yhdistelmä saattaisi kokemattomalle kuulostaa hieman iljettävälle, niin usko pois nuo pirtelöt ovat juuri niin hyvän makuisia, kuin niistä itse teet. Aloitan miltei jokaisen päivän viherpirtelöllä (tai vastaavasti suklaapirtelöllä, mutta siitä myöhemmin lisää), enkä suostu tavastani luopumaan. Itse asiassa teen yleensä kerralla sen verta ison annoksen, että siitä tulee kaksi pirtelöä ja voin sitten nauttia toisen vaikka lounaaksi. Vaikka pirtelö voi määrällisesti olla suhteellisen pieni, niin on samalla laadullisesti suhteellisen suuri superfoodien ansiosta. Että ei tarvitse pelätä, että etteikö tuollaisella jaksaisi. Minä olen ainakin jaksanut jo miltei puolitoista vuotta. Lisää viherpirtelöistä ja muusta laadukkaasta ravinnosta löytyy Olli Posti kirjoittamasta Nutrix kirjasta. Kirjan voit ladata täältä. http://olliposti.weebly.com/uploads/3/4/3/1/3431902/nutrix.pdf.

Superfoodeja, joista on helppo aloittaa:
- GOJI
- MACA
- KAAKAO

Ja lisää eri superfoodeista ja niiden vaikutuksista voi lukea suomen superfood gurun Jaakko Halmetojan sivuilta http://www.superfoodit.com/index.html. Sivuilta löytyy todella kattavasti tietoa yleisimmistä superfoodeista. Suosittelen kaikille.


Mistä sitten ostaa Superinsa?

Itse asun Helsingissä ja täältä löytyy muutamia todella hyviä kauppoja joissa asioin:

- Ruohonjuuri
- Life

Käydessä lapsuuden kodissani Kuopiossa, silloin asioin Elämänlanka nimisessä kaupassa.

Ja internet ostokseni keskitän seuraaviin kauppoihin:

- www.puhdistamo.fi
- www.cocovishop.com
- www.iherb.com
- http://www.finnmsm.fi


Mielestäni omassa kehossa ja omassa hyvinvoinnissa ei kannata säästää. Sillä kokonaisvaltainen hyvinvointi vaikuttaa kaikkeen tekemiseesi positiivisesti.

”…Maata näkyvissä…”

Kapteenin lokikirja 15.6.2010

- Raaka-Arska

1 kommentti: