FILOSOFIA

Mitä jos tekisit asiat hieman toisin. Mitä jos asettaisit elämäsi etusijalle. Et rakentaisikaan elämää esimerkiksi uran mukaisesti, vaan alkaisit rakentaa uraa elämäsi mukaisesti. Alkaisit syödä hyvin ja liikkua aktiivisesti. Tekisit asioita, joita haluat tehdä. Asettaisit fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvointisi etusijalle. Sinun hyvinvointisi on tärkeää myös lähimmäisellesi.



"Ottaisit otteen ruorista joka ohjaa sinun laivaasi."


- Aarne & Ari


maanantai 14. kesäkuuta 2010

Elä pelkää, ole rohkea ja anna mennä!


Liian monesti pelko siitä, että tekojen seuraus ei olekaan se mitä on yrittänyt tavoitella, lamauttaa meidät ja estää meitä toimimasta. Ei sellaista asiaa, kuin absoluuttinen varmuus olekaan olemassa. On vain tekoja ja niiden seurauksia. Osa tekojemme seurauksista on miellyttäviä ja osa taas ei. Lopulta jokaisen tekomme seuraus on arpapeliä, johon vaikuttavat monet muuttujat. Toisaalta harvoin kenenkään tulee mietittyä arkielämän pienten tekojen seurauksia sen kummemmin. Niitä tulee vain tehtyä.

Miksi sitten kenenkään pitäisi jännittää niiden vähän isompien asioiden seurauksia? Esimerkiksi, niin monet meistä miettivät, että mitä muut ajattelevat jos laitan tämän asun päälleni. Tietysti on myös tilanteita, joissa tietyt etiketit ohjaavat pukeutumistamme, mutta yleensä meillä täysi vapaus päättää asiasta ”itse”.

Muistan omaa päiväkoti aikaani hyvin hämärästi, mutta yhden asian muistan selkeästi. Talvella, kun muut lapset temmelsivät pihalla Reiman haalaripuku päällä, niin meikäläinen edusti tyylikkäästi lentäjänahkatakki päällä. Muistan, että jo tuolloin minusta oli mukavaa erottua massasta ja olla yksilö. En nyt tietenkään jeesustele, että olisin ollut ainoa, sillä olihan niitä muitakin, mutta olimme selkeä vähemmistö :D.

Tyylini on käynyt läpi kaikenlaisia vaiheita, kunnes se saavutti lopullisen muotonsa. Vaikka kävin läpi monta erilaista kautta, niin mielestäni tyyliäni on leimannut vahvan identiteetin vaaliminen. En ole ikinä pyrkinyt herättämään liikaa huomiota sillä, mutta en ole hirveästi välittänyt mitä muut ovat sanoneet ja olen pyrkinyt aina siihen, että se näyttäisi minulta.

Mielestäni käyttämällä pukeutumista esimerkkinä, minun on helpompi selvittää teille filosofiaamme.

Meidän kantava ajatuksemme on, että uskalla erottua massasta ja tee niitä asioita joista oikeasti välität. Vaikka, joskus tuntuisi siltä, että reisille menee, niin elä lannistu. Voi olla, että elämäsi pahin virhe opettaa sinua eniten. Kuuntele muita, arvosta heidän mielipiteitään ja opi niistä. Mutta muista, että lopulta jokainen tekosi, jokainen päätöksesi tulisi olla omasi. Kenenkään ei tarvitse olla k###pää, omatakseen omat mielipiteensä. Sinulla on täysi oikeus niihin.

Elä pelkää, ole rohkea ja anna mennä! Tee niin kaikilla elämäsi aloilla, niin siitä tulee monin kerroin hauskempaa. En tietenkään kannusta tekään mihinkään idioottimaisiin tekoihin, vaan kannustan kaikkia elämään omaa yksilöllistä elämäänsä täysillä.

Olen huomannut, että tuollainen mentaliteetti on rikastuttanut omaa elämääni monin verroin. Ja ystävänikin arvostavat minua varmasti enemmän, kuin uskallan olla oma itseni ja ilmaista mielipiteeni rohkeasti. Voit miettiä kummanko työnantaja haluaa palkata hiljaisen hiirulaisen, joka myötäilee pomoa kaikessa, vai sellaisen ”draiverin”, joka uskaltaa sanoa oman mielipiteensä ja viedä niillä firman asioita eteenpäin.

Ja muista, että muutos alkaa sinusta!

”…kaikki miehet kannelle…”

Kapteenin lokikirja 14.6.2010
-Raaka-Arska

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti